30.07.2021

Нова генерація силосних гібридів кукурудзи для високої продуктивності поголів’я

Відміткою MME (Milk-Meat-Energy = Mолоко-М’ясо-Eнергія) позначають нові поліпшені гібриди силосної кукурудзи SAATBAU PROBSTDORFER, які відбираються згідно спеціальної програми селекції за вимогами господарств, які заготовляють кукурудзяний силос.

Упродовж декількох років на селекційній станції у м. Шьонерінг (Австрія) за власно розробленою програмою виводять гібриди силосної кукурудзи для ринків Східної Європи. Результатом стала нова генерація MME, яка за своїми показниками придатності до силосування встановлює неперевершені показники.

Нова генерація силосної кукурудзи MME (Milk-Meat-Energy) – це неперевершені агрономічні переваги та тривалий період збору врожаю.

Генетика MME поряд з високою врожайністю демонструє оптимізацію багатьох показників силосної кукурудзи.

 

Stay-green

Здатність рослин залишатися довгий час зеленими є обов’язковою для силосної кукурудзи. Асиміляція аж до часу збирання підтримує високий вміст цукрів та допомагає зберігати майже ідеальний для силосу рівень. Подовжений час для збирання врожаю дає змогу перечекати періоди негоди.

Перетравність клітковини

Вже багато років проводяться дослідження перетравності клітковини гібридів силосної кукурудзи. Поряд зі звичайним періодом дослідження у 48 годин, вивчають засвоюваність нейтрально-детергентної клітковини (НДК) протягом 24 годин. Тут відмінність у вибраній генетиці стає ще більш очевидною, що значно збільшує цінність основного корму. Вимога для сортів ММЕ – на 2% вища за середню перетравність НДК, а на практиці це має велике значення.