19.07.2021

Якісне насіння і вдала технологія дають високі результати

Saatbau Probstdorfer Ukraine провела День поля спільно з одним зі своїх ключових партнерів компанією «Креатив Агро Сервіс»...

Погода не завадила зібрати понад 30 агровиробників на Дні поля

Друга половина червня — ідеальний час для виробників і дистриб’юторів насіння, щоб показати свою продукцію у всій красі. В цей період озимі вже у тому стані, який можна оцінити з боку якості посівів, майбутньої врожайності й інших характеристик.  Компанія SAATBAU PROBSTDORFER UKRAINE цьогоріч вирішила максимально скористатися таким вдалим періодом, провівши 17 червня День поля на Херсонщині.
Погода тоді видалася незвично дощовитою як для південного регіону, але не завадила майже трьом десяткам аграріїв приїхати на подію. Захід відбувся у Новокаховському районі на базі господарств «Тачанка Сад» і «Тачанка». Їхні поля розташовані поряд, тому оглядати посіви на базі обох агропідприємств було зручно. Зібрав День поля в основному фермерів із Херсонської, Одеської та Миколаївської областей.

Новинка ріпакового портфоліо - гібрид АСТАНА

Поле першого господарства засіяно двома гібридами озимого ріпаку від SAATBAU PROBSTDORFER — Кларус і Граф. Останній привернув особливу увагу аграріїв своєю здатністю до галуження, а Кларус — високим потенціалом урожайності. Гібрид Кларус, до слова, має високий рівень зимостійкості й адаптований до стресових чинників вирощування. Цей сорт формує сильні та потужні рослини з високою стійкістю до вилягання, швидко відновлює вегетацію навесні й має високий потенціал олійності.

Новинкою сезону в ріпаковому портфоліо цього року є гібрид Астана. Це новий середньорослий гібрид, який поєднує високу пластичність, зимостійкість і відмінну толерантність до вилягання. Середньоcтиглий тип гібрида забезпечує синхронне дозрівання стручка та стебла, що дозволяє без перешкод і втрат із максимальною якістю легко провести комбайнування. Генетична стійкість до вірусу пожовтіння турнепсу (TuYV) та низька схильність до ураження фомозом, (завдяки гену RLM 7), підкреслюють високий потенціал гібрида.

Чудове поєднання генетичної стійкості до фомозу, за рахунок гену RLM-7 та стійкість до вірусу пожовтіння турнепсу (TuYV) у гібриді АСТАНА

Спектр озимих культур SAATBAU PROBSTDORFER

На полях господарства «Тачанка» компанія SAATBAU PROBSTDORFER UKRAINE продемонструвала озиму групу зернових. Зокрема, ячмінь тут представлено чотирма сортами:

• Ханнелоре — високоврожайний сорт, дуже стійкий до вилягання. Йому притаманна висока зимо- та посухостійкість;
• Mонро — сорт пивоварного ячменю. Він має одні з найвищих показників солоду й дуже популярний у пивоварній галузі Європи, рекомендований до вирощування на пивоварні цілі за програмою HEINEKEN;
• Карміна — ранньостиглий сорт із характерно вираженим коефіцієнтом продуктивного кущення та чудовою весняною регенераційною здатністю. Демонструє високі врожаї за вирощування на легких ґрунтах, пристосований до вирощування в складних природно-кліматичних умовах;
• Марісса — високоадаптивний шестирядний сорт озимого ячменю з чудовою стійкістю до вилягання та стабільно високою врожайністю. Він належить до сортів інтенсивного типу з високою здатністю до кущення.

Озимий ячмінь Ханнелоре: лідер по врожайності у сегменті дворядних ячменів

Учасники заходу також оглянули посіви чотирьох сортів пшениці: Балітус, Актівус, Ауреліус і сорт твердої пшениці Лупідур.

Учасники заходу також оглянули посіви чотирьох сортів пшениці: Балітус, Актівус, Ауреліус і сорт твердої пшениці Лупідур. Зазначимо, що День поля компанія SAATBAU PROBSTDORFER провела спільно з одним зі своїх ключових партнерів — компанією «Креатив Агро Сервіс». Це монобрендовий дистриб’ютор, представники якого можуть чимало розповісти про особливості продукції SAATBAU PROBSTDORFER.

«Для південного регіону та й загалом в Україні пшениця сорту Балітус на сьогодні є однією з найкращих. Цей сорт перевірений роками та багатьма господарствами, тому його можна сміливо висівати у різних зонах», — зазначив співзасновник «Креатив Агро Сервіс» Юрій Пахомов, представляючи учасникам заходу засіяні поля.

АУРЕЛІУС – один з найвідоміших сортів сильної озимої пшениці в Європі та Україні

Висока хлібопекарська якість озимих зернових SAATBAU PROBSTDORFER

У SAATBAU PROBSTDORFER зазначили, що вразила аграріїв і пшениця Актівус — це ультраранній сорт із невеликим колоском, але з дуже високою здатністю до кущення. Як і середньоранній Ауреліус, цей сорт добре придатний для переробки, бо має високий вихід борошна. Лупідур же — це особливо зимостійкий сорт твердої пшениці, який здатен сформувати стабільні врожаї, з високою скловидністю навіть за складних ґрунтово-кліматичних умов. Він формує зерно з високою вагою гектолітра та високим умістом клейковини.

Днем Поля задоволені й організатори та учасники. У SAATBAU PROBSTDORFER UKRAINE зазначили вдалу технологію вирощування і ріпаку, і групи зернових у господарствах «Тачанка» і «Тачанка Сад», завдяки якій вдається розкрити потенціал гібридів і сортів. Аграріям побачене також сподобалося. Деякі з них поділилися своїми враженнями.

Чудовий рівень кущення озимої пшениці АУРЕЛІУС позитивно відображдається на урожайності

Відгуки агровиробників

Іван СЕЛЕДЬКОзаступник директора ДСП «Агро-Форум-2»

— Цього року ми вперше приїхали на семінар SAATBAU PROBSTDORFER. Хочемо подивитися на гібриди, які компанія пропонує для нашої зони. З побаченого мені дуже сподобалися ріпаки й пшениці. У нашому господарстві — це провідні культури, тому я ними посилено цікавився. Пшениця тут добра, колос наповнений, має дуже насичений колір. Уже тепер помітні хороші перспективи врожайності. Сорти ріпаку Кларус і Граф також дуже сподобалися, мають достойний вигляд. Я думаю, за сприятливої погоди, ці гібриди тут дадуть добрий урожай. Уважаю, що варто спробувати їх вирощувати у своєму господарстві.

 

Озимий ріпак Граф мультипридатний для бідних на поживні речовини та з високою швидкістю дренажу грунтів.

Відгуки агровиробників

Андрій ЮРКЕВИЧ, головний агроном ФГ «Юг»

— Озимий ячмінь від SAATBAU PROBSTDORFER ми сіємо два роки. Використовуємо сорт Ханнелоре і дуже ним задоволені. Він не вилягає, виростає до оптимальних розмірів, таким чином, дає змогу економити на стимуляторах росту. Цьогоріч плануємо посіяти ще один сорт пшениці й один озимого ячменю від SAATBAU PROBSTDORFER. Приїхали на захід, щоб дізнатися більше, поспілкуватися з колегами. Такі зустрічі завжди є дуже плідними.

Актівус: сорт-рекордсмен по урожайності в Австрії та Україні у найбільш посушливі роки